Hogyan is kezdődött a Sport Étterem?

„A Sport eredete és elnevezése 1942”

A vendéglő elnevezésének körülményeiről sokféle legenda kering. Azonban azt gondoljuk, hogy az igazságot ma már csak az egykori névadó tudná nekünk elmesélni! Sokáig, úgy tudtuk 1964 körül alapították a Sport Éttermet. Feljegyzések, iratok nem igazán maradtak meg, csak az előző tulajdonosok elmondása az, amire hagyatkozni tudunk. Képzeljék el! Pár évvel ezelőtt, egy nap csörög a házi telefonunk: Jó napot kívánok, Sport Étterem! Egy idős hölgy a vonal másik végén:

Jó napot kívánok, olvastam az interneten, hogy nem ismerik éttermük előzményeit. Szeretnék bemutatkozni, annak az Úrnak vagyok a lánya, aki 1942-ben megalapította a helyet. Az étterem akkoriban a főútról nyíló, kisebb mellék utcában volt, később költözött a jelenlegi helyére a Csömöri útra. Az említett hölgyet sok szeretettel várjuk éttermünkbe bármikor, és természetesen mindig a ház vendége! Köszönjük a segítségét ezúton is!

Ikonikus hely

„Legendás hely, legendás étlappal”

Ugorjuk vissza időben 1964 környékére, az étterem presszóként működik, lehet ételt is rendelni. Az épületben a padló még föld, a főúton lovaskocsikkal közlekednek az itt élők. Elérkezünk a 70-es évekhez, Ferencet az akkori üzemeltetőt, sokan emlegetik manapság is, ő fektette le az alapokat és elkezdte felépíteni a Sport Vendéglőt. A 80-as években ismét újabb üzemeltetőt kap az étterem, újabb 26 év történelme indul útnak. Az új vezetés alatt is tovább erősödik a  hely népszerűsége, asztalfoglalás illendő jó előre. Jutkát ma is sokan ismerik, sokszor betér hozzánk. Étlapon több, mint 200 étel szerepelt, benne olyan különlegességek amit nem igazán vagy csak szezonálisan lehetett beszerezni, itt állandó készletből lehetett válogatni. Emlékeznek banán, narancs az asztalon?

Az új írány!​

,,Dióhéjban napjainkig”​

Jelenlegi vezetésünk a 2000-es évek közepén érkezik. Adott a hely már akkor nagy múlttal, túl sokféle történelmi eseményen. Megjelennek a vendéglátásban különböző újítások, a technika fejlődik. Szerencsére a Sport Étterem most is követi az újdonságokat és lépést tart aktuális trendekkel, Edinának köszönhetően. Megismerve a vendégeket, és tudva, hogy miért szeretik a Sportot, könnyű volt az új irány behatárolása. A hagyományokat megőrizve, ételeink megújításában van a titok. Az étterem profilja tovább bővül házhoz szállítással majd 2020 nyarán megnyílik a Sport Étterem fagyizója külön kerthelyiséggel.

Bízunk benne, hogy együtt, Önökkel tovább írhatjuk történelmünket!

Shopping Cart
Scroll to Top
Call Now Button